θ

Translate

27.9.23

Πάργα: Το «διαμάντι» του Ιονίου… στην Ήπειρο

Πάργα! Μια μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, τους Παξούς, τους Αντίπαξους, με καταγάλανα νερά, που σου δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

Η Πάργα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα νησί. Η αμφιθεατρική της ρυμοτομία, τα πολύχρωμα σπίτια, τα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που σκαρφαλώνουν ως την κορυφή του λόφου, η απίστευτη θέα στη θάλασσα του Ιονίου και στο νησί της Παναγίας που καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, σε μαγεύουν.

Πολύ κοντά στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα, η Πάργα τα τελευταία χρόνια τείνει να μετατραπεί σε έναν τοπ luxurious προορισμό, που προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις, σε συνδυασμό με την φυσική, ανεπιτήδευτη ομορφιά της.

Εκεί, έχουν «αναδυθεί» σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών που σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, προσφέρουν μια ξεχωριστή πολυτέλεια.

Η θέα από το Ενετικό κάστρο της Πάργας

Παραλίες

Στην Πάργα και την γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν πολλές παραλίες, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι το ιδιαίτερο.

Η εικόνα σε κάθε παραλία είναι μοναδική. Αν έχεις ταξιδέψει στο Ιόνιο, το σκηνικό σε μπερδεύει, νομίζοντας ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα νησιά του.

Αρμονικά εναλλάσσονται όρμοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια, ενώ το πράσινο φτάνει μέχρι την θάλασσα, δημιουργώντας μιας απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Παραλίες θα βρείτε μέσα στον οικισμό ή σε πολύ κοντινή απόσταση τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε με τα πόδια, για κάποιες άλλες θα χρειαστείτε το αυτοκίνητό σας. Οι πιο τολμηροί που θα επιλέξουν το σκάφος οι παραλίες στους μαγευτικούς Παξούς και Αντίπαξους αποτελούν μια ξεχωριστή πρόκληση.

Βάλτος

Μεγάλη αμμώδης παραλία δίπλα από τον οικισμό της Πάργας σε πολύ όμορφη τοποθεσία.

Η παραλία του Βάλτου με θέα την πίσω πλευρά του Κάστρου της, την Μονή Βλαχέρνας, το Κάστρο της Ανθούσας και φυσικά το πανέμορφο Ιόνιο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές των επισκεπτών.

Τα πεντακάθαρα νερά, η οργανωμένη παραλία καθώς και η δυνατότητα θαλασσίων σπορ εγγυώνται για ένα απολαυστικό και διασκεδαστικό θαλάσσιο μπάνιο.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Τα πάντα είναι με προσοχή επιλεγμένα. Από τις πρώτες ύλες, έως τα αντικείμενα που διακοσμούν τους χώρους. Ξυπνώντας το πρωί, έχοντας στην κυριολεξία στα πόδια σου την θάλασσα, απολαμβάνεις ένα καθαρά ελληνικό πρωινό. Στην συνέχεια κάνεις τις βουτιές σου στην καταγάλανη θάλασσα, ή σε μια από τις τρεις πισίνες που διαθέτει το συγκρότημα. Μια βόλτα στους κήπους του είναι απαραίτητη για να νιώσεις την γαλήνη, ακούγοντας τους ήχους των πουλιών.


Αϊ Γιαννάκης

Βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από την Πάργα, 6 χλμ. πριν ερχόμενοι από την Πρέβεζα. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες, οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και από τις καθαρότερες, κατάλληλη για όλους τους φίλους της θάλασσας.

Εδώ θα χαλαρώσετε, θα ξεκουραστείτε και θα απολαύσετε πραγματικά το μπάνιο σας σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Άγιος Σώστης

Ερημική παραλία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου νότια της παραλίας Σαρακήνικο. Δεν είναι οργανωμένη και για το λόγο αυτό όταν την επισκευθείτε θα πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα.
Η οδική πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να την δείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας στα θαυμάσια νερά της, χρησιμοποιώντας ως μεταφορικό μέσον τα πλοιάρια που κάνουν εκδρομές ή θαλάσσιους περιπάτους στην Πάργα, σε μια διαδρομή 20 λεπτών περίπου.

Οι επιλογές σε παραλίες είναι πολλές:

Κρυονέρι
Πίσω Κρυονέρι
Λίχνος
Σαρακήνικο
Επάνω Μώλος
Πλακερό
Φραγκοπήδημα
Μπερετίνικο
Κάστα
Μοναστήρι
Μικρή Πογωνιά
Ασπρος Γκρεμός

πηγη parganews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.