θ

Translate

24 Μαρτίου 2017

Όσλο - Εισάγει σκουπίδια για να παράγει ενέργεια και θέρμανση. Εμείς; ....ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ...!!!

Η χώρα μας συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πανάκριβο πετρέλαιο σαν βασική πηγή θέρμανσης τον 21ο αιώνα γιατί την εμπορία του την ελέγχουν 2-3 γνωστές οικογένειες οι οποίες ελέγχουν και το μισό κοινοβούλιο ώστε να παραμένουν αρνητικοί σε κάθε νέα μορφή ενέργειας πιο φτηνή και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Αντίθετα το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί
όλη η πόλη...! 
Το Oslo, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό. Σε αυτή την πόλη των 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων οι ανάγκες παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού έχουν αυξηθεί με το πέρασμα των χρόνων, χωρίς αντίστοιχα να αυξηθούν τα σκουπίδια. Έτσι, το κράτος αναγκάζεται να τα εισάγει για να καλύψει τις ελλείψεις της πρωτεύουσας...! 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας διακίνησης σκουπιδιών, είναι ότι οι μονάδες συμπαραγωγής του Oslo, επεξεργάζονται 1000 τόνους/μήνα περίπου απορριμμάτων, που καταφθάνουν από τη Leeds, πόλη της Κομητείας του West Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί, ο φόρος που επιβάλλεται στις αγγλικές χωματερές, καθιστά πιο συμφέρουσα την αποστολή των σκουπιδιών στο Oslo, από τη μεταφορά τους σε αυτές κάπου έξω από την πόλη.

Και η Νορβηγία δεν είναι η μόνη! Η ικανότητα καύσης των αποτεφρωτήρων των μονάδων της βόρειας Ευρώπης εκτιμάται σε 700 εκατομ. τόνους απορριμάτων/έτος, αλλά παράγονται μόνο 150 εκατομ. απορρίμματα. Χώρες όπως η Σουηδία, η Αυστρία και η Γερμανία συνεχίζουν να κατασκευάζουν καινούργιες μονάδες, οι οποίες όμως για να λειτουργήσουν πρέπει να τροφοδοτηθούν με απορρίμματα...!

Το Όσλο λοιπόν εισάγει σκουπίδια, τα καίει και παράγει φτηνή και σχεδόν 100% καθαρή ενέργεια και θέρμανση για περίπου όλη την πόλη.
Εμείς τι κάνουμε;
Απολύτως τίποτα όπως και σε όλους τους τομείς της χώρας μας. Τόνοι σκουπιδιών μεταφέρονται χωρίς καμιά αξιοποίηση οικονομική σε χωματερές νόμιμες και παράνομες, πληρώνουμε πρόστιμα στην Ε.Ε. για αυτό και μολύνουμε το υπέρ-πολύτιμο περιβάλλον μας. Ούτε καν να τα πουλήσουμε σε χώρες που κάνουν εισαγωγή δεν είμαστε ικανοί. Καθόλου παράξενο όταν μας κυβερνούν για δεκαετίες ηλίθιοι, άχρηστοι και διαπλοκούμενοι. Τα συμπεράσματα δικά σας.
ellhnikhkosmokratoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.