θ

Translate

12 Ιανουαρίου 2019

Λαγοί κανίβαλοι - Τελικά δεν τρώνε μόνο καρότα αλλά και κρέας - Ντοκουμέντα που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά (βίντεο)

Για πρώτη φορά, εικόνες ντοκουμέντο αποκαλύπτουν πως κάποιοι λαγοί έχουν όρεξη για κρέας και είναι επίσης κανίβαλοι.
Οι λαγοί του χιονιού, στα εδάφη Yukon του Καναδά, τρώνε κρέας για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια
μεγάλων και έντονων χειμώνων σε ένα από τα πιο κρύα μέρη της Γης.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα θηλαστικά τρέφονται αποκλειστικά με βλάστηση, αλλά όταν το χιόνι καλύπτει το τοπίο και οι θερμοκρασίες φτάνουν τους μείον 30, πεινασμένοι λαγοί τρέφονται από κουφάρια πουλιών ή και άλλων λαγών.
Το υλικό το οποίο παρουσιάζει το National Geographic, έχει επίσης καταγράψει λαγούς να τρέφονται από κουφάρι λύγκα, τον κύριο θηρευτή τους, λέει ο Michael Peers από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στο Έντμοντον, ο οποίος ηγήθηκε μιας νέας μελέτης για το φαινόμενο.
«Ήταν συγκλονιστικό όταν το είδαμε για πρώτη φορά», λέει ο Peers, ο οποίος πιστεύει ότι οι λαγοί αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεϊνών τους σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και δηλώνει πως κανείς δεν είχε ιδέα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία τους λαγούς που έτρωγαν κρέας, αφού εγκατέστησαν κάμερες δίπλα σε σφάγια λαγών με στόχο να καταγράψουν τη συμπεριφορά αρπακτικών. Στα δυόμισι χρόνια της καταγραφής υπήρξαν πολλά περιστατικά με λαγούς που έφαγαν από τα σφάγια.
.
Οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν ότι τα ζώα δεν ταξινομούνται αποκλειστικά ως φυτοφάγα ή σαρκοφάγα και ότι οι λαγοί τρώνε κανονικά κρέας, υπό συνθήκες.
Οι επιστήμονες έχουν τεκμηριώσει λαγούς που τρώνε κρέας - και την τάση τους για βία - ήδη από το 1921, αλλά αυτές οι αναφορές δεν είχαν ποτέ συνοδευτεί από υλικό και αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει υλικό στην κάμερα.
Μια από τις πιο περίεργες ανακαλύψεις μεταξύ των πρόσφατων δεδομένων, λέει ο Peers, είναι ότι τα λαγοί τρώνε τα φτερά από τα σφάγια ενός είδους πέρδικας. Δεν είναι γνωστό πώς τα στομάχια τους είναι σε θέση να αφομοιώσουν τα φτερά, τα οποία μπορεί να είναι πηγή ινών. 
Η σκόπιμη κατάποση των φτερών - που είναι κυρίως φτιαγμένα από κερατίνη και περιέχουν λίγες πρωτεΐνες - είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη μεταξύ των θηλαστικών, λένε οι επιστήμονες.
Κάτι άλλο που εντυπωσιάζει ήταν το πώς οι λαγοί υπερασπίζονταν τα σφάγια τους από άλλους λαγούς.
Οι επιστήμονες θα συνεχίζουν την έρευνά τους για τους λαγούς και τις διατροφικές τους συνήθειες υπό τα νέα δεδομένα.
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.