θ

Translate

14 Οκτωβρίου 2018

Οι ΗΠΑ «καρατομούν» την βασιλική οικογένεια της Σ.Αραβίας: O δολοφονηθείς δημοσιογράφος κατέγραψε την εκτέλεσή του (Βιντεο)

Σκηνές κατασκοπευτικού θρίλερ εκτυλίσσονται στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία με τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που εργαζόταν για την αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Ολα δείχνουν πως οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επικείμενη δολοφονική ενέδρα και έστησαν μια καλοστημένη παγίδα στο Ριάντ και πλέον ακολουθούν κυρώσεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο Τραμπ είχε εξαπολύσει φραστικές απειλές κατά του Ριάντ και της βασιλικής οικογένειας σε ανύποπτη στιγμή. Στο "παιχνίδι" ήταν οι τιμές πετρελαίου τις οποίες το Ριάντ είχε αρνηθεί να μειώσει (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Ο άτυχος σαουδάραβας δημοσιογράφος της Washington Post πιθανότατα έφυγε διαμελισμένος από το Προξενείο.
Η παγίδα ίσως στήθηκε μαζί με τους Τούρκους καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες και των δύο χωρών ανακοίνωσαν πως διαθέτουν στοιχεία και "κρατούν" πλέον γερά το Ριάντ.
Στόχος των ΗΠΑ η ανατροπή του τωρινού στάτους κβο και η βασιλική οικογένεια. Μένει να δούμε την διάδοχη κατάσταση. Ακόμη και σαουδάραβες μιλούν για παγίδα που στήθηκε στον πρίγκηπα Mohammed bin Salman. 
Η Washington Post, επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος, αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υπέκλεψαν επικοινωνίες Σαουδαράβων αξιωματούχων που συζητούσαν σχέδιο απαγωγής του Κασόγκι.
Τούρκοι και Αμερικανοί έχουν καταγράψει τα πάντα.
Γνωρίζουν τους 15 σαουδάραβες εκτελεστές που πήγαν στην Τουρκία με τις πτήσεις HZSK1 Ριάντ προς Κω/πολη  (Oct 2), HZSK1 Κων/πολη προς Αίγυπτο (Oct 2),  HZSK2 Ριάντ προς Κων/πολη (Oct 2), HZSK2 Κων/πολη  προς Ντουμπάι (?) (Oct 2),  HZSK2 Ντουμπάι προς Ριάντ (Oct 3)
Ταυτόχρονα, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι κατέγραψε τον θάνατό του με το «έξυπνο» ρολόι Apple Watch που φορούσε, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Sabah αναφέρεται ότι ο Κασόγκι ενεργοποίησε τη δυνατότητα ηχογράφησης της συσκευής όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου. Ήθελε να παραλάβει ένα έγγραφο που ήταν απαραίτητο για να παντρευτεί.
Το ρολόι αυτό ήταν συνδεδεμένο με το iCloud και με το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είχε αφήσει στην αρραβωνιαστικιά του πριν μπει στο προξενείο. Η γυναίκα δηλώνει ότι τον περίμενε να βγει από το κτίριο, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το ρολόι κατέγραψε την ανάκριση, τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Κασόγκι.
Σαουδάραβες πράκτορες αντιλήφθηκαν αφού πέθανε ότι το ρολόι κατέγραφε και χρησιμοποίησαν το δακτυλικό του αποτύπωμα για να το ξεκλειδώσουν και να διαγράψουν ορισμένα αρχεία, όχι όμως όλα.
Ο δημοσιογράφος διέμενε μόνιμα στις ΗΠΑ και συνεργαζόταν με την εφημερίδα Washington Post.
Στα άρθρα του ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι και υποστηρίζει ότι έφυγε από το προξενείο λίγη ώρα μετά την άφιξή του σ' αυτό. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εσωτερικών, πρίγκιπας Άμπντελ Αζίζ μπιν Σαούντ μπιν Ναγιέφ χαρακτήρισε «ψέματα και αβάσιμες εικασίες» τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση της χώρας του διέταξε τον θάνατο του δημοσιογράφου.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα 15 Σαουδαράβων έφτασε στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα που ο Κασόγκι πήγε στο προξενείο. Οι άνδρες αυτοί βρίσκονταν στο κτίριο όταν έφτασε ο δημοσιογράφος, έμειναν στο προξενείο για μερικές ώρες και κατόπιν αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Σαουδική Αραβία.
Οι τουρκικές αρχές ερευνούν για να καθορίσουν τις ταυτότητες αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι ο ένας από αυτούς του άνδρες ήταν ο Σάλαχ Μουχάμεντ αλ Τουμπάικι, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε έναν επίσημο σαουδαραβικό ιστότοπο ως επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Στη δημοσιότητα βίντεο με τους φερόμενους απαγωγείς του Σαουδάραβα δημοσιογράφου
Η τουρκική τηλεόραση προέβαλε βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που δείχνουν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο, Τζαμάλ Κασόγκι, να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV έδειξε έναν άνδρα που μοιάζει με τον Κασόγκι να μπαίνει στο προξενείο στις 13:14 στις 2 Οκτωβρίου. Ένα μαύρο βαν είναι παρκαρισμένο κοντά στο προξενείο.
Στα πλάνα που ακολουθούν εμφανίζεται ένα βαν να εισέρχεται στους χώρους του προξενείου και να φεύγει από εκεί στις 15:08, σύμφωνα με το 24 TV και αργότερα να εισέρχεται στην παρακείμενη οικία του προξένου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Aksam, τον Μουράτ Κελκιτλίογλου, είναι "βέβαιο" ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε μέσα σε αυτό το φορτηγάκι νεκρός ή ζωντανός. Ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε αγνοείται.
Τουρκικές πηγές ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε εκεί, αλλά το Ριάντ το διαψεύδει.
Επίσης οπτικό υλικό, που προέβαλε το δίκτυο της Τουρκίας TRT World, δείχνει μια ομάδα ανδρών να περνά τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, να κάνει check-in σε ξενοδοχεία και να φεύγει από τη χώρα.
Ναυλωμένα σαουδαραβικά αεροσκάφη εμφανίζονται να περιμένουν στον διάδρομο προσγείωσης--απογείωσης του αεροδρομίου.
Κάποιες τουρκικές πηγές δήλωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στους χώρους του προξενείου. 
Η τουρκική αστυνομία αποκάλυψε το Σάββατο ότι μια ομάδα 15 Σαουδαράβων μετέβη στο προξενείο την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι.
«Σαουδάραβες πράκτορες σκότωσαν τον Κασόγκι και διαμέλισαν το πτώμα του με ειδικό πριόνι» 
Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, ενώ η μνηστή του περίμενε έξω από το κτήριο του προξενείου μία ομάδα σαουδαράβων πρακτόρων δολοφόνησε τον Κασόγκι και διαμέλισε το πτώμα του με ειδικό πριόνι που είχε μεταφερθεί στον χώρο για τον σκοπό αυτό.
Μάλιστα οι πράκτορες -σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times- φέρονται να ενήργησαν κατ’ εντολή της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Επρόκειτο για μια γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα το αποτρόπαιο έγκλημα.
Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ερευνά όλες τις πλευρές της υπόθεσης.
Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση που τον μετέφερε πίσω στην Τουρκία από την Ουγγαρία ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγκι.
«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι συνηθισμένο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.
Η αμερικανική Γερουσία απειλεί με κυρώσεις την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για τον Κασόγκι
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Κόρκερ προειδοποίησε με επιβολή κυρώσων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Κασόγκι.
Τούρκοι ερευνητές είναι έτοιμοι να μπουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου εθεάθη να μπαίνει τελευταία φορά ο δημοσιογράφος.
«Αν αποδειχθεί αυτό που όλοι πιστεύουμε σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στα ανώτατα κλιμάκια», είπε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ο Κόρκερ.
Ο Τράμπ ζήτησε εξηγήσεις από το Ριάντ για τον Κασόγκι: Πιέζει για διαλεύκανση της υπόθεσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συνομίλησε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, σε ανώτατα επίπεδα, για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.
Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον και ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, επικοινώνησαν με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζητώντας πληροφορίες για τον Κασόγκι, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Τουρκία για να βρουν τι ακριβώς συνέβη και αναζητούν πληροφορίες από το σουνιτικό βασίλειο.
«Απαιτούμε τα πάντα. Θέλουμε να βρούμε τι συμβαίνει», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.
«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση για μας και γι’ αυτόν τον Λευκό Οίκο».
Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια εκπροσώπου του, ανέφερε ότι εξακολουθεί να μην έχει γνώση για την τύχη του δημοσιογράφου.




.
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.