θ

Translate

22 Ιουλίου 2018

Η «Βενετία» της Ελλάδας: Το «χωριό» που δεν έχει δρόμους αλλά κανάλια -Βίλες, σκάφη, πισίνες [βίντεο]

Κανάλια, βίλες «χαμένες» στο πράσινο, με σκάφη έξω από την πόρτα τους. Οχι, δεν μιλάμε ούτε για τη Βενετία, ούτε για το Μαϊάμι. Υπάρχει μια γωνιά στην Ελλάδα που είναι ακριβώς έτσι.
Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το σκάφος τους, ενώ
μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά, πισίνες, γήπεδα τένις και μια απέραντη παραλία συνθέτουν το όλο σκηνικό.
Ο λόγος για τον οικισμό Πόρτο Υδρα, που είναι γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού». Ο οικισμός, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.
Αποτελεί, ουσιαστικά, όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε επίγειο παράδεισο, με τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο κανάλια να διασχίζουν τον οικισμό (αποτελείται από 330 βίλες) σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.