θ

Translate

14 Μαΐου 2018

Ολοι είδαν τα αίσχη στις κερκίδες, μέχρι και ο Βασιλειάδης!

«Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης για τα αίσχη στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου στο πλαίσιο του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2. Ναι, μετά τον Γραμμένο που, εμμέσως πλην σαφώς, τα παραδέχθηκε ήρθε και η σειρά
του Βασιλειάδη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Βασιλειάδης έδωσε την πραγματική εικόνα της κατάστασης, όσο και αν αρκετοί εθελοτυφλούν μπροστά στο... ρεσιτάλ βίας που άρχισε από το βράδυ της Παρασκευής και κορυφώθηκε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του τελικού.
Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να γλιτώσουν την αφαίρεση τριών βαθμών και την τιμωρία της έδρας τους, ενόψει της νέας σεζόν και επειδή η βαθμολογία ήδη επικυρώθηκε, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν να βάλουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Πάλι θα παρέμβουν οι γνωστοί άγνωστοι της Κυβέρνησης (Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής, κτλ) για να σώσουν την... εξυγίανση, από την στιγμή που μέχρι και ο καθ' ύλιν αρμόδιος Υφυπουργός είδε αίσχη και στις κερκίδες;
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης  Ραδιόφωνο 24/7 και στους 88,6 FM:
Για το οργανωτικό κομμάτι του τελικού: "Οργανωτικά υπήρχαν προβλήματα αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης. Δεν θα μιλήσω για το θέμα της βίας έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, φταίνε και οι παράγοντες με τους οπαδικούς στρατούς... Έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι στρατοί και δεν θρηνήσαμε θύματα.
Το να φτάσουμε στο σημείο να βλέπεις έναν αντίπαλο οπαδό και να θέλεις να τον κάψεις ζωντανό είναι κάτι το άρρωστο. Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα. Θα επιμείνω στην απόφαση που έχουμε πάρει να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα. Θα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του αθλητισμού να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Είναι 100-150 από κάθε ομάδα, θα πρέπει και η κάθε ομάδα να τους απομονώσει, εκτός αν τους θέλουν.
Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό θα κριθεί το ερχόμενο διάστημα. Δεν μας βοηθούν και τα νομοθετικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Για παράδειγμα από τους 30 συλληφθέντες που είχαμε πέρυσι στον Βόλο, ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο.Το θέμα δεν είναι να βρεις έναν νόμο αλλά το πώς αυτός θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, μιλάμε για μία λίγκα όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Δεν φτάνει η πολιτική βούληση..."
Για τον κίνδυνο του Grexit που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Κατά πάσα πιθανότητα έχει αποφευχθεί. Καταφέραμε έστω με αυτά τα προβλήματα να γίνει το ματς. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί και συνέβαλαν να κυλήσουν όλα ήρεμα. Πολλές φορές φέτος οι παίκτες ήταν ανώτεροι των οπαδών, των παραγόντων αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτό. Δεν μπορεί για μία αθλητική διοργάνωση να νεκρώνει για όλους αυτούς τους λόγους μία ολόκληρη πόλη. Δυστυχώς μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο για την τέλεση τέτοιων αγώνων. Οι μετακινήσεις των οπαδών είναι μεγάλο ζήτημα όσο δεν απομονώνονται αυτά τα στοιχεία από το οπαδικό κίνημα. Εάν δεν σοβαρευτούν όλοι και αν δεν κάνουμε ειλικρινή κουβέντα, αυτό το πράγμα δεν έχει μέλλον.
Για τις "εμπρηστικές δηλώσεις" παραγόντων: "Από εκεί ξεκινάνε όλα, το βασικό είναι να λειτουργήσει η νομοθεσία. Ενδεχόμενα ο φόβος των ποινών ίσως συμμαζέψει την κατάσταση".
gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.