θ

Translate

12 Μαΐου 2018

Κοινή άσκηση Ελλάδας - Τουρκίας υπό τη «σκέπη» των ΗΠΑ στην θάλασσα της Κρήτης

Από κοινού με προσωπικό και μονάδες από την Τουρκία, μεταξύ άλλων χωρών, συνεκπαιδεύτηκε το Πολεμικό Ναυτικό σε Κρητικό και Λυβικό πέλαγος αλλά και στην κεντρική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης
της ετήσιας πολυεθνικής άσκησης «PHOENIX EXPRESS 2018», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη Ναυτική Βάση της Σούδας, παρουσία του Υπαρχηγού Στόλου Υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ και της Διοικητού του 6ου Στόλου Vice Admiral Lisa M. Franchetti USN.
Η άσκηση διοργανώθηκε από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και διεξήχθη από Κυριακή 29 Απριλίου έως Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού, Λιβυκού πελάγους και Κεντρικής Μεσογείου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ.
Σκοπός της άσκησης ήταν η προσέγγιση των χωρών της Βόρειας Αφρικής και η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των Ναυτικών από τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπλέον συνετέλεσε στην εξάσκηση και αξιολόγηση Πολυεθνικών Ναυτικών Δυνάμεων σε ένα ευρύ φάσμα Ναυτικών Επιχειρήσεων με σκοπό την επίτευξη διαλειτουργικότητας και την επαύξηση των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων στην εκτέλεση Επιχειρήσεων Ναυτικής Ασφάλειας.
Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη φρεγάτα ΨΑΡΑ μετά οργανικού ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), ομάδες της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και επιτελείς. Επίσης συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από Αλγερία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυριτανία, Τουρκία και Τυνησία.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.