θ

Translate

12 Μαΐου 2018

Εκκληση Ν.Κοτζιά για δημιουργία ευρωστρατού λόγω Τουρκίας – Κωσταράκος: «Το να κάθεται κάποιος στην γωνία και να κλαίει, δεν θα φέρει αποτέλεσμα»

Αναφανδόν προωθεί το σχέδιο « Ευρωπαϊκές πολιτείες της Ευρώπης» και «ευρωπαϊκό στρατό» ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ , κάτι όμως που θα  μετασχηματίσει  την ύπαρξη των εθνών-κρατών και της σημερινής δομής διακυβέρνησης προετοιμάζοντας μας για …άλλα κόλπα .      
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, αναφέρει με σκεπτικισμό ότι ο  Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε ουσιαστικά
από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις εντός του μπλοκ,  για την άμεση δημιουργία «δικού της  συστήματος άμυνας για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν»… εννοώντας προφανώς τα ελληνοτουρκικά και θέτοντας τα προβλήματα αυτά στις Βρυξέλλες  .

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει πολλά και είναι σημαντικά στις  σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, [ Ηνωμένες Πολιτείες και  ΝΑΤΟ]. Χωρίς τον τομέα της άμυνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένας οικονομικός κολοσσός με πήλινα πόδια», δήλωσε ο Κοτζιάς κατά τη συνάντηση με ανώτερα στελέχη από διάφορες χώρες  των Βαλκανίων .
Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τα θεσμικά της όργανα, να βρει μια ισορροπία μεταξύ των οργάνων της ΕΕ και των εθνικών κρατών, καθώς και να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα.
Ποια αρμονία όμως ; 
Είτε θα έχουμε « Ευρωπαϊκές πολιτείες της Ευρώπης» και «ευρωπαϊκό στρατό», είτε θα διαλύσει αυτό το οικονομικό μόρφωμα που υπάρχει σήμερα με την ονομασία ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναπτυχθεί ως μηχανισμός με ένα σύστημα Ιδρυμάτων, ως ένα εργαλείο εκσυγχρονισμού για όλους μας και  να γίνει οδηγός για την υλοποίηση, προώθηση και διάδοση του κράτους δικαίου, καθώς θα παραμείνει  θεματοφύλακας αυτής της αρχής της  διεθνούς  κοινότητα», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.
Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας παρέμεινε στην ατζέντα του μπλοκ.
Η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση για την Ειρήνη είναι η πρώτη του είδους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η πρώτη του είδους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Μάρτιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησε ένα σχέδιο δράσης για την υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος της ΕΕ που ονομάζεται μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (Pesco), το  οποίο προβλέπει τη δυνατότητα ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ συνεργάζονται στενότερα στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας σε ένα δεσμευτικό και μόνιμο πλαίσιο. Το πρόγραμμα αποτελείται από 17 σχέδια που αφορούν 25 χώρες.
Πότε όμως η Ευρώπη και οι σύμμαχοι Ευρωπαίοι βοήθησαν την Ελλάδα ακόμη και σε στοιχειώδη θέματα καταστρατήγησης του διεθνούς δικαίου , όπως στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται 71 ημέρες στις τουρκικές φυλακές , από έναν στυγνό δικτάτορα όπως ο Ερντογάν;
Ακριβώς 72  ημέρες έχουν περάσει από τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων και η Ευρώπη το μόνο που έπραξε ήταν συστάσεις στον σουλτάνο ενώ η Γερμανία για να τον «τιμωρήσει» του παραδίδει 6 υποβρύχια Type -214 .
Ο πολυδιαφημιζόμενος ευρωπαϊκός στρατός θα δημιουργηθεί όμως σύμφωνα με ειδικούς αμέσως  μετά την «αποχώρηση» της Βρετανίας, που είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες , διότι προέχει  η  υλοποίηση της διαδικασίας του Brexit, είχε αποκαλύψει αποκαλύπτει ο βρετανικός τύπος.
Η δημιουργία αυτού του σώματος  υποστηρίζεται από τις Βρυξέλες και ειδικά την Γερμανία με όλες τις δυνάμεις της .
Στην ουσία όμως μόνο με την δημιουργία της δυνάμεως αυτής και της ταυτόχρονης υποβάθμισης (στην αρχή στην συνέχεια κατάργησης) των εθνικών στρατών θα μπορέσουν να δώσουν σε Βερολίνο και Βρυξέλλες το δικαίωμα  να ελέγξουν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το σενάριο αυτό αγγίζει και την χώρα μας η οποία ταλανίζεται από τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε με τρία δυσβάστακτα μνημόνια , τα οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν»αμέσως μετά την απόφαση  για την  European military Force .
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια την οποία θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και ο ελληνικός λαός.
Η Βρετανία πάντα πίεζε σθεναρά  για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός στρατού της ΕΕ, καθιστώντας σαφές ότι η στρατιωτική δράση θα πρέπει να συντονίζεται μόνο  μέσω του ΝΑΤΟ,  και ότι η ίδια θα ασκούσε  βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού στρατού.

Ωστόσο, η αποχώρηση της Βρετανίας έχει ανοίξει το δρόμο  για τις υπόλοιπες δυνάμεις της ΕΕ, όπως  κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία, για να προωθήσουν την αλλαγή του τρόπου διασφάλισης της δομής της ΕΕ με την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού .
Η εθνική ανεξαρτησία, και η κυριαρχία ολόκληρων χωρών  από τις νυν  ένοπλες δυνάμεις «ετοιμάζεται» ενδεχομένως να μεταβιβαστεί εξολοκλήρου στις Βρυξέλλες.
Κωσταράκος: Οι Έλληνες θα υπερασπιστούν μόνοι τους τα ευρωπαϊκά σύνορα
«Εάν περιμένετε να δείτε ξένους να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, σας λέω ότι δεν θα τους δείτε. Το να κάθεται κάποιος στην γωνία και να κλαίει, δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι της Ευρώπης, όμως αυτά πρέπει να τα υπερασπιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαίκής Ενώσεως Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πρώτη μέρα του διήμερου 1ου Συνεδρίου για την Ευρωπαίκή Άμυνας και Ασφάλεια που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στρατηγός και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σημειώνει αυτήν την αδίρητη πραγματικότητα μιλώντας στην Ελλάδα, ωστόσο αυτή η επαναλαμβανόμενη ρήση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ φαίνεται πως όχι μόνο δεν λέγεται και επαναλαμβάνεται τυχαία, αλλά αποσκοπεί – ίσως – στο να συναιγείρει «κάποιους» στην Αθήνα, που ίσως να «επενδύουν» πολλά σε άλλα πράγματα, μάλλον ουτοπικά, τουλάχιστον την παρούσα χρονική συγκυρία.
Για το ίδιο θέμα και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Μαριλένα Κοππά, επισήμανε ότι καλό θα ήταν «να μάθουμε να δουλεύουμε με συνεργασία» και «να αναζητήσουμε τις πιθανότητες συνεργασιών» αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr
πηγη
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.