θ

Translate

14 Μαΐου 2018

Πιλοτική καταγραφή αστέγων στο Ηράκλειο...Παπαρια πανε ....με σκορδοστουμπι....!!!!

Σε δράση πιλοτικής καταγραφής αστέγων, συμμετέχει ο δήμος Ηρακλείου, ανάμεσα σε συνολικά έξι δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Ν. Ιωνία, Τρίκαλα, Ηράκλειο).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η πιλοτική καταγραφή πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με
την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου «Δημιουργία Εργαλείων και Ορισμός Διαδικασιών για την καταγραφή των Αστέγων» που υλοποιεί το υπουργείο, με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και καταγραφής του πληθυσμού των αστέγων που διαβιούν στον δρόμο και εξυπηρετούνται από δομές παροχής υπηρεσιών.
Η πιλοτική καταγραφή θα γίνει με βάση τη μεθοδολογία που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας του έργου σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Πάντειου Πανεπιστημίου και τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο τρόπος διενέργειας της καταγραφής θα είναι με συνέντευξη, όπου τα στοιχεία θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά σε εφαρμογή, μέσω τηλεφωνικής συσκευής και θα αποστέλλονται απευθείας στην ΗΔΙΚΑ.

Σε τοπικό επίπεδο, η καταγραφή των αστέγων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, σε συνεργασία με 60 εθελοντές και φορείς πρόνοιας της περιοχής.

«Ο δήμος Ηρακλείου, ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας μας, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και σεβασμό το πρόβλημα των αστέγων συμπολιτών μας, υλοποιώντας συστηματικές παρεμβάσεις για την κοινωνική τους επανένταξη» τονίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

 πηγη
μονταζ πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.