θ

Translate

10 Μαΐου 2018

Θεομηνία στη Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκαν άνθρωποι από τα νερά - Σφοδρή χαλαζόπτωση

Ευτυχώς τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική - «Ποτάμια» οι δρόμοι, «είμαστε αποκλεισμένοι σε καφετέριες» 
Σφοδρή κακοκαιρία με βροχή και χαλαζόπτωση ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.
Κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε... ποτάμια, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά, δυσχεραίνοντας
την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο λιμάνι, πολλοί έχουν αναγκαστεί να ανέβουν πάνω στα αυτοκίνητά τους καθώς το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι δυο τους περιμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν τους βρήκε η καταιγίδα και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τους παρέσυραν. Ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.
.
Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης, στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων.
Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο. Μάλιστα στην οδό Πολυτεχνείου, μία ηλικιωμένη έχει καλέσει σε βοήθεια μέσα από το πλημμυρισμένο υπόγειό της λέγοντας ότι κινδυνεύει η ζωή της! Επίσης, υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία της πόλης.
«Είμαστε αποκλεισμένοι σε καφετέριες» δηλώνουν κάτοικοι της πόλης στο protothema.gr που περιγράφουν μια κατάσταση χάους στην πόλη.
Σύμφωνα με το voria.gr το ισχυρό χαλάζι πέφτει ασταμάτητα για περισσότερη από μισή ώρα, ενώ η ημέρα έγινε... νύχτα, λόγω της έντασης των φαινομένων και της ιδιαίτερα χαμηλής νέφωσης.


kataigid1
kataigid2
kataigid3
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.