θ

Translate

16 Μαΐου 2018

«Είμαι ο χάρος και έρχομαι!» – Ετσι ράπισε τα Τουρκικά «καουμποϊλίκια» στο Αιγαίο – Η πληρωμένη απάντηση Ελληνα χειριστή (Βιντεο)

Πάνω από το Αιγαίο γίνεται καθημερινά πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πιλότων.
Με τα νεύρα τεντωμένα και την πίεση να χτυπά κόκκινο, οι Έλληνες πιλότοι ξεχνούν τους … καλούς τρόπους και κυνηγούν Τούρκους με πολλές βρισιές.
Ενδεικτικές είναι οι εκφράσεις: «Θα τον ξεσκίσω τον μπ@@@», «Θα σε φτιάξω καλά τώρα κ@@@ιόλη» και «γ@μ@ τον @@@@τουρκο».
.
Με λίγα λόγια οι αετοί μας δεν μασάνε από τις τουρκικές προκλήσεις. Είναι έμπειροι, εκπαιδευμένοι και από τους καλύτερους στο κόσμο.
Οταν χρειαστεί φθάνουν στα όρια και παίρνουν το scalp των ατζαμήδων Τούρκων.
Ετσι έγινε και πριν μερικές ημέρες.
Η πληρωμένη απάντηση Ελληνα χειριστή F-4 σε Τούρκους πιλότους
Οι Τούρκοι με κλήσεις τους από επίγεια ραντάρ τους, καλούσαν χθες χειριστές ελληνικών F-4 Phantom που συμμετείχαν σε άσκηση στη Σάμο, να απομακρυνθούν, γιατί όπως τους έλεγαν “πετάτε σε τουρκικό εναέριο χώρο”.
Η πρακτική αυτή έχει αρχίσει να γίνεται ….ρουτίνα σ΄ ότι αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Τούρκοι προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο. Παλιότερα περιορίζονταν στην περιοχή του Καστελόριζου ή σε περιοχές όπου βρίσκονται μικρά νησιά τα οποία οι Τούρκοι έχουν συμπεριλάβει στις λίστες των περιοχών που κατά τις παράλογες διεκδικήσεις τους είναι “γκρίζες”, αναφέρει το militaire.gr
Πριν μερικές ημέρες υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο τουρκική φρεγάτα που έπλεε στο Αιγαίο ζήτησε από χειριστές ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών “αναγνώριση ταυτότητας”! Αν και οι Έλληνες χειριστές αγνοούν εντελώς αυτές τις κλήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση Έλληνας χειριστής απάντησε στον Τούρκο δίνοντας την ταυτότητά του: “Είμαι ο χάρος κι έρχομαι”…
Τι έγινε χθες στο Αιγαίο
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΜΑΙΟΥ 2018
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 16 (4 CN-235 & 12 E/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 18
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 18
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 19 (4 από το σχηματισμό, 12 από το 2 CN-235 και 3 από το 1 Ε/Π)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική…
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το κρεσέντο των προκλήσεων.
Με νέα NAVTEX η υδρογραφική υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού δεσμεύει παράνομα συγκεκριμένη περιοχή στα ανατολικά της Λήμνου για δύο ώρες το μεσημέρι της Πέμπτης. Συγκεκριμένα η δραστηριότητα που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της «Beyaz Firtina 2018» θα πραγματοποιηθεί από τις δυο το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα.
Δείτε την Τουρκική NAVTEX
TURNHOS N/W : 0573/18
AEGEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 17 MAY 18 FROM 1200Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY.
39 50.00 N – 025 33.00 E
39 50.00 N – 025 46.00 E
39 40.00 N – 025 46.00 E
39 40.00 N – 025 33.00 E
CAUTION ADVISED.
CLICK TO SEE ON THE MAP

Από τα ξημερώματα απέπλευσαν από τη βάση του Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο τα πρώτα τουρκικά πλοία για να καλύψουν το ανατολικό Αιγαίο. Ολος ο τουρκικός στόλος έχει αποπλεύσει και βρίσκεται σε θέσεις μάχης.
Η ετήσια άσκηση «BEYAZ FIRTINA 2018» ή «Λευκή Καταιγίδα 2018» θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου και για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στο ελληνικό Πεντάγωνο και τις Ένοπλες Δυνάμεις από την μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη μεγάλο αριθμό μονάδων (φρεγατών, ΤΠΚ, κανονιοφόρων και υποβρυχίων) στο Αρχιπέλαγος παρακολουθώντας τις τουρκικές κινήσεις ενώ ετοιμάζεται για την άσκηση «Καταιγίδα».
Την ίδια στιγμή είναι ενεργοποιημένα τα ραντάρ του Στρατού στα νησιά και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα τόσο η αντιαεροπορική άμυνα όσο και οι Μοίρες των πολεμικών αεροσκαφών.
Στο Ανατολικό Αιγαίο από βορά προς νότο είναι ανεπτυγμένες, πάνω από είκοσι τουρκικές μονάδες.
Συγκεκριμένα έχουν αποπλεύσει 6 τουρκικές φρεγάτες, 3 κορβέτες, 11 πυραυλάκατοι, άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, 1 πετρελαιοφόρο, 3 περιπολικά σκάφη, 4 ρυμουλκά.
Προς το παρόν είναι εστιασμένοι ανατολικά, από βόρεια προς νότια ανατολικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.