θ

Translate

15 Μαΐου 2018

Ανεκδιήγητη γκάφα Κ.Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Αλτ! Τις ει;» από τους Τούρκους – «Πόρτα» και παραλίγο κράτηση σε τουρκικό φυλάκιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προγραμμάτιζε να ταξιδέψει οδικώς για την Ίμβρο μέσω Τουρκίας, επιχείρησε να περάσει στη γειτονική χώρα από το φυλάκιο των Κήπων στον Έβρο.
Οι Τούρκοι ζήτησαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διέθετε.
Ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του, ατύπως βρέθηκαν σε καθεστώς κράτησης – αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο.
Κατά το πρωτόκολλο ο κ. Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους.
Προφανώς δεν είχε ούτε την αστυνομική του ταυτότητα.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρισκόταν στα θυρανοίξια εκκλησίας στην Ίμβρο με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑΝΣ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης» επισήμανε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.
«Καλώ την Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση τους. Να σεβαστεί τους κανόνες διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ζήτησε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη που επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα τους δύο στρατιωτικούς να υπενθυμίσει στην τουρκική κυβέρνηση το αυτονόητο: Οι δύο στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν, μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα.
.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.