θ

Translate

15 Μαΐου 2018

Πορεία για την Παλαιστίνη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (βίντεο)

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή - Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στη Θεσσαλονίκ
 Με επεισόδια, που σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν  η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που ξεκίνησε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας
Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία

του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν "λευτεριά στην Παλαιστίνη".
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν  με περιορισμένη χρήση χημικών.
Παράλληλα με την πορεία για την Παλαιστίνη είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Ωστόσο η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πρεσβεία και ενώθηκε με την πορεία αλληλεγγύης.


Βίντεο από την πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ



IMG_3150
IMG_3149
IMG_3148
IMG_3146
Ανέβηκαν στις κλούβες
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία όπου φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ και της απόφασης της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.
Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν ακόμα και στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Βασ. Σοφίας μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία.




IMG_3123
IMG_3130
IMG_3136
IMG_3137
kavalanews_diodia_2
IMG_3166__1_
poreia_israel_arthro



IMG_3176
IMG_3179
Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, και διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε απόψε και στη Θεσσαλονίκη.
Στην κινητοποίηση, που διοργάνωσαν συλλογικότητες της πόλης και μέλη της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ(μ-λ), κ.ά. ), πρωτοβουλίες και κινήσεις συμπαράστασης.
Στη συγκέντρωση στην Καμάρα, σε χαιρετισμό που διαβάστηκε από τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια - με θύματα Παλαιστίνιους, οι οποίοι μετείχαν στις διαδηλώσεις στα όρια της Λωρίδας της Γάζας, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Ισραήλ, ενώ κατήγγειλαν και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ως «επικίνδυνη εξέλιξη», που «δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση».
Ακολούθησε πορεία, στην κορυφή της οποίας οι διαδηλωτές κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, σταμάτησαν για λίγο στο προξενείο των ΗΠΑ, όπου ακούστηκαν συνθήματα διαμαρτυρίας και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.
/
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.