θ

Translate

15 Μαΐου 2018

«Ο πιλότος της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia έριξε επίτηδες το αεροπλάνο» υποστηρίζουν οι ειδικοί (Βιντεο)

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση του Boeing οι εμπειρογνώμονες απορρίπτουν το σενάριο του ατυχήματος – Θεωρούν ότι το έριξε ο πιλότος που ήθελε να αυτοκτονήσει
Στον πιλότο του αεροσκάφους του Boeing της Malaysia Airlines οδηγούν οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσεις MH370, πριν από τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες,

οι 238 επιβάτες έπεσαν θύματα του πιλότου Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, που ήθελε να αυτοκτονήσει και έριξε το αεροσκάφος πιθανότατα στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.
Μιλώντας στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes, οι ειδικοί θεωρούν ότι η πτώση του αεροσκάφους ήταν σκόπιμη ενέργεια του πιλότου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θεωρούν ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι μόλις «μία στο τρισεκατομμύριο».
«Ο πιλότος αυτοκτόνησε»
«Ο πιλότος αυτοκτόνησε», εκτιμά ο ερευνητής Λάρι Βανς, εκτιμώντας ότι οδήγησε το αεροσκάφος σε ένα απομονωμένο σημείο με στόχο να το εξαφανίσει. «Δυστυχώς δολοφόνησε επίσης όλους τους υπολοίπους που βρίσκονταν στο αεροσκάφος και το έκανε επίτηδες».

Παρόμοια άποψη διατύπωσε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Μαρτίν Ντολάν, που ανέφερε ότι ο πιλότος το είχε σχεδιάσει και το έκανε εσκεμμένα.
Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο και μετέφερε 239 επιβάτες. Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανήκουν στην εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370.
.
 Εξαφάνισε από τα ραντάρ το αεροσκάφος πριν το ρίξει
Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι ο πιλότος φρόντισε σκόπιμα να εξαφανίσει το αεροπλάνο από τα ραντάρ, πριν το ρίξει. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι έκανε προσεκτικούς ελιγμούς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη, επιδιώκοντας να μην τον πιάσουν τα ραντάρ. Αφού το πέτυχε, μπόρεσε να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του.
«Όπως το αεροσκάφος περνούσε πάνω από τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, κινούνταν στα σύνορα. Ο πιλότος έμπαινε και έβγαινε εναλλάξ πάνω στις δύο χώρες. Ως αποτέλεσμα, οι ελεγκτές δεν ασχολήθηκαν από αυτό το μυστηριώδες αεροπλάνο, καθώς ο Μαλαισιανός σκέφτηκε ότι ανήκει στη δικαιοδοσία της Ταϊλάνδης και ο Ταϊλανδός ότι ανήκει στη δικαιοδοσία της Μαλαισίας», υποστήριξε ο πιλότος και εκπαιδευτής Σάιμον Χάρντι. Μάλιστα, ο Χάρντι σημείωσε ότι θα εφάρμοζε την ίδια ακριβώς μέθοδο αν ήθελε να εξαφανίσει ένα αεροπλάνο.
Λόγω των κινήσεων ακριβείας, δεν τον έπιασαν ούτε τα στρατιωτικά ραντάρ, καθώς ούτε η Ταϊλάνδη, ούτε η Μαλαισία επιχείρησαν να καταρρίψουν το Boeing 777 με πολεμικά αεροσκάφη.
Πώς εξηγείται η περίεργη στροφή
Σύμφωνα με το Χάρντι, όλα αυτά εξηγούν το λόγο που ο πιλότος Ζαχάρι έκανε απότομη στροφή προς τα βορειοανατολικά. Όπως εξηγεί, η στροφή έγινε όσο πετούσε πάνω από την πόλη που γεννήθηκε, την Πενάνγκ. Ο Χάρντι εκτιμά ότι ο πιλότος ήθελε να αποχαιρετίσει την Πενάγκ πριν οδηγήσει σε πτώση το αεροσκάφος και μάλιστα, σε σημείο που γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί ποτέ.
Οι λόγοι που έριξε το αεροσκάφος
Τόσο ο πιλότος Ζαχάρι, όσο και ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ. Θεωρήθηκαν ύποπτοι από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του Boeing.
Με βάση τις φήμες, ο γάμος του Ζαχάρι είχε προβλήματα και η γυναίκα του ήθελε να χωρίσουν. Ως εκ τούτου, ο πιλότος αποφάσισε να ρίξει το αεροπλάνο.
Σύμφωνα με άλλη θεωρία, έκανε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο που οδηγούσε, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκιση του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας Ανγουορ Ιμπραχίμ, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Ναγίμπ Ραζάκ.
Ωστόσο, οι αδερφές του είχαν αρνηθεί και τα δύο σενάρια, επισημαίνοντας ότι αφενός ο γάμος του δεν είχε προβλήματα και αφετέρου ότι δεν ήταν τόσο έξυπνος για να αποφύγει «όλους τους hi-tech δορυφόρους στον κόσμο».

malaysia
Τι πιστεύει δικηγόρος οικογενειών θυμάτων
Για εσκεμμένη συντριβή του αεροσκάφους κάνει λόγο ο Τζον Ντόνσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί 9 οικογένειες θυμάτων της πτήσης ΜΗ370.
«Στην πτήση ΜΗ370 ο πιλότος πετούσε από τη Μαλαισία στο Πεκίνο και ξαφνικά έκανε μια στροφή προς τα αριστερά. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάποιο μέλος του πληρώματος ευθύνεται για τη συντριβή του αεροσκάφους είναι πρόδηλα. Στην καμπίνα υπήρξε αποσυμπίεση, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, ήταν μια προμελετημένη δολοφονία. Ήταν όλα σχεδιασμένα. Οι σοροί των νεκρών δεν βρέθηκαν ποτέ», δήλωσε στη News Corp Australia. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.