θ

Translate

18 Μαρτίου 2018

EKTAKTO! Eρχεται «παρέλαση τουρκικών πτωμάτων» στην Αφρίν – YPG: «Δεν φύγαμε, αλλάζουμε τακτική – Αρχίζει ανελέητος ανταρτοπόλεμος»

Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης για την Τουρκία. Μπορεί ο στρατός του Ρ. Τ. Ερντογάν να μπήκε στην Αφρίν, όμως οι κινήσεις των Κούρδων μαχητών είναι μελετημένες.

Ο αγώνας των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (ΥPG) κατά του τουκικού στρατού και των συμμάχων του εισέρχεται σε νέα φάση, ανακοίνωσαν οι κουρδικές διοικητικές αρχές του Αφρίν, κάνοντας λόγο για μετάβαση
από τον συμβατικό πόλεμο σε «τακτικές ανταρτοπολέμου».
Δύο μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», ο τουρκικός στρατός και οι σουνίτες σύμμαχοι του του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατέλαβαν σήμερα το κέντρο της πόλης του Αφρίν από τους Κούρδους, θέτοντας το «εντελώς υπό τον έλεγχο τους», σύμφωνα με ανακοίνωση της Άγκυρας, και υψώνοντας τις σημαίες της Τουρκίας και του FSA.
«Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε όλα τα εδάφη της περιοχής του Αφρίν. Αυτές οι δυνάμεις θα πλήττουν τις θέσεις του τουρκικού εχθρού και των μισθοφόρων του σε κάθε ευκαιρία…Οι δυνάμεις μας σε όλο το Αφρίν θα γίνουν ο διαρκής εφιάλτης τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οτμάν Σέικ Ισά, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κουρδικού θύλακα.
Oι Τούρκοι, παρά τους πανηγυρισμούς και τα διθυραμβικά σχόλια, όπως φαίνεται μπήκαν αμαχητί στην Αφρίν.
Γιατί το λέμε αυτό; Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι η παντελής απουσία των Κούρδων, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την μεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ ή Ρωσίας) να τραβηχτούν ανατολικά του Ευφράτη, το οποίο είναι και πάγιο τουρκικό αίτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Masdar News αλλά και φωτογραφίες που αναρτούνται στο Twitter, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του φαίνεται ότι κατέλαβαν την κουρδική πόλη της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία αμαχητί.
Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι Κούρδοι μαχητές εγκατέλειψαν την πόλη και μαζί τους έφυγε και ο κουρδικός άμαχος πληθυσμός. Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην πόλη από νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά και προέλασαν δίχως αντίσταση μέσα στην πόλη ώσπου συναντήθηκαν στο κέντρο της.
«Η πόλη εγκαταλείφτηκε δίχως αντίσταση», τονίζει το Al Masdar News και προσθέτει ότι «παρά τα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα από Κούρδους μαχητές και παραστρατιωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη και την περιοχή ότι θα πολεμούσαν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος, στην πραγματικότητα την εγκατέλειψαν δίχως αντίσταση».
Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Αφρίν και οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) υποχωρούν προς τις κυβερνητικές γραμμές σε μακριές φάλαγγες οχημάτων.
Προφανώς και σε αυτή την εξέλιξη της μάχης της Αφρίν κάτι δεν «κολλάει». Οι Κούρδοι έχουν αποδείξει σε δεκάδες μάχες ότι μόνο δειλοί δεν είναι. Εχουν κονιορτοποίησει και έχουν τσακίσει το ηθικό των Τούρκων.
Η τουρκική εκστρατεία, επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο την κατάληψη της Εφρίν είχε ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου με την οικονομική υποστήριξη του Κατάρ, το οποίο έχει αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες να «πληρώνει» τους πολέμους που διεξάγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή για λογαριασμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και με στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη νοτιοανατολική Συρία για να μεταβούν στο μέτωπο της Εφρίν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι διέκοψαν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, από τη στιγμή που η Δύση θεωρούν ότι δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την τουρκική επίθεση στην Εφρίν.
Προσωρινά ο Τούρκος πρόεδρος κερδίζει αυτό που θέλει …αλλά στην ουσία εισέρχεται στον..… «λάκκο με τα φίδια» , κάτι που σημάνει πολύ σύντομα και το δικό του τέλος .
Έπιασε δουλειά η «μονταζιέρα» 
Είναι εμφανές πως οι Τούρκοι προσπαθούν όπως μπορούν να εκμεταλευτούν την κατάληψη της πόλης από τα στρατεύματά τους, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της προπαγάνδας. Η «μονταζιέρα» των τουρκικών ΜΜΕ έπιασε δουλειά, και η Άγκυρα μεταδίδει εικόνες από το Αφρίν που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Ερντογάν: Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! 
Το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται «εντελώς υπό τον έλεγχο» των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη αυτή στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε σε προκλητικό ύφος και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30» (περίπου 07:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.
«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Οι Κούρδοι όμως δεν είπαν όπως φαίνεται όμως την τελευταία τους λέξη!
.
 Ας δούμε όμως τι περιμένει τους Τούρκους:  
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.