θ

Translate

26 Ιανουαρίου 2018

Oλονύχτια κόλαση πυρών Τουρκίας-Κούρδων: Επληξαν τέμενος εντός τουρκικού εδάφους – «Σκόρπισε» την περιοχή με νεκρούς και τραυματίες

«Βροχή» πυραύλων εδάφους-εδάφους από τους Κούρδους της Β.Συρίας προς την τουρκική πόλη Κιλίς είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και 25 τραυματίες. Κουρδικός πύραυλος έπληξε το τζαμί της πόλης προκαλώντας πανικό στους υπόλοιπους κατοίκους. Το τουρκικό πυροβολικό «απάντησε» αμέσως εξαπολύοντας βροχή πυραύλων. Δείτε σε βίντεο παρακάτω τι έγινε.

«Ενας πύραυλος από τη Συρία χτύπησε το τζαμί Τζαλίκ την ώρα των προσευχών», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κιλίς Μεχμέτ Τεκιναρσλάν στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο κουρδικός πύραυλος χτύπησε τον τρούλο του τζαμιού με αποτέλεσμα αυτός να καταρρεύσει.
Τρόμο και πανικό έσπειραν οι Σύροι Κούρδοι που αφέθηκαν στις ορέξεις του Τούρκου δικτάτορα Ερντογάν , ο οποίος αφού τους εξοντώσει, τους υπόλοιπους  όσους ζήσουν στην Αφρίν θα τους μετακινήσει αλλού για να φέρει Τουρκομάνους.
Ο κυβερνήτης δήλωσε ακόμα ότι τη ρουκέτα εκτόξευσαν οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από το γειτονικό κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη Συρία.
Άλλες πληροφορίες του τουρκικού τύπου φέρουν έτερο κουρδικό πύραυλο να χτυπάει σε  πολυκατοικία σε απόσταση 100 μέτρων από το τζαμί, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και τουλάχιστον πέντε Τούρκους πολίτες να είναι τραυματίες .
Οι Τούρκοι πολίτες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν..διότι  όταν δεν τους σκοτώνουν  οι τουρκικές αρχές…δέχονται επιθέσεις από το ΡΚΚ ή από πυραύλους από τους Κούρδους από την Συρία.
Σύμφωνα με όλα τα αραβικά δίκτυα, δύο τουρκικές επιλαρχίες αρμάτων μάχης Leopard 2A4 πραγματοποίησαν προέλαση  στην περιοχή Tellet el-Is στα νότια της επαρχίας του Χαλέπι, αλλά έπεσαν πάνω σε «κουρδικό τοίχο» από δεκάδες αντιαρματικά αμερικανικής κατασκευής που  τα ανάγκασαν να γυρίσουν άρον-άρον πίσω.
Οι  Κουρδοι είναι άριστοι μαχητές και κυρίως εμπειροπόλεμοι και απώθησαν αποφασιστικά όλες τις επιθέσεις των Τούρκων και του  «ελεύθερου Συριακού Στρατού.»
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Κούρδοι μαχητές κατέστρεψαν τρία τουρκικά άρματα μάχης  και ανάγκασαν τις εχθρικές δυνάμεις να υποχωρήσουν, χωρίς όμως να αναφέρουν τις πολύ πιθανές «ζημιές» και άλλων τουρκικών Leopard.
Η εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τη δήλωση του Πρόεδρου της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Άγκυρα δεν θα περιορίσει τις στρατιωτικές της ενέργειες στη Συρία στην περιοχή Afrin.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν τουλάχιστον  δύο τουρκικές μεραρχίες (20.000 άνδρες) και 5.000 άτακτοι ισλαμιστές μισθοφόροι ( οι Ρώσοι τους θεωρούσαν ως μετανοημένους τζιχαντσιτές) , οι οποίοι  επιτίθενται σε περίπου 10.000 Κούρδους πολιτοφύλακες…που πολεμούν «υπέρ βωμών και εστιών» της δικής τους περιοχής.
Λογικά όμως σύμφωνα με αμυντικό αναλυτή, με την   συντριπτική υπεροχή  της τουρκικής  πολεμικής αεροπορίας η οποία κυριαρχεί στον ουρανό με 70 F-16 μαζί με 20.000 Τούρκους στο έδαφος,  250 άρματα μάχης LEOPARD -2A4 , εκατοντάδες ΤΟΜΑ , πολλαπλούς εκτοξευτές T-122 , αυτοκινούμενο πυροβολικό FIRTINA , οι Τούρκοι θα …έπρεπε να κάνουν παρέλαση στην περιοχή και να πίνουν ήδη το τσάι τους στην Αφρίν.
Αντίθετα  αυτοί πολεμούν για έκτη ημέρα καταλαμβάνοντας μόνο όσο έδαφος τους άφησαν οι Κούρδοι.       
Το τουρκικό «Βιετνάμ» σίγουρα είναι κάπου εκεί στην Συρία μιας και οι διαθέσεις πολλών υπερδυνάμεων…αλλάζουν πολύ, πολύ εύκολα και όλα είναι πιθανά στον πόλεμο αυτόν.



.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.