θ

Translate

16 Δεκεμβρίου 2017

Η μυστικιστική σέχτα που «μαρκάρει» τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί ως σκλάβες του έρωτα (φωτό, βίντεο)

Με τον όρο σέκτα, ή σέχτα, προερχόμενο από τον λατινικό όρο secta, (εκ του ρήματος sequor "ακολουθώ") περιγράφεται γενικά μια μικρή οργανωμένη ομάδα προσώπων με ίδιες πεποιθήσεις που ισότιμα παίρνουν αποφάσεις. 
Έτσι η σέκτα μπορεί κατά τις πεποιθήσεις της να είναι είτε θρησκευτική, είτε πολιτική.
Οι θρησκευτικές σέκτες διαφέρουν από την αίρεση που διαφοροποιείται δογματικά, αλλά και από το σχίσμα που διαφοροποιείται
διοικητικά. Η διαφοροποίηση των θρησκευτικών σεκτών είναι περισσότερο στη καθημερινή πράξη και τρόπο ζωής και όχι τόσο ως προς το δόγμα ή τη διοίκηση. Οι δε πολιτικές σέκτες προέρχονται από διαφοροποιήσεις κομματικών αρχών που αφορούν κυρίως πολιτική δράση. Έτσι σ΄ ένα κόμμα μπορεί να περιλαμβάνονται σέκτες με κάποιες πολιτικές διαφοροποιήσεις από τις βασικές του κόμματος. 
Συνήθως πολιτικές σέκτες είναι απομονώσεις επαναστατικών εργατικών οργανώσεων, ή και μικρά κόμματα εργατικών τάξεων.
Οι σέκτες έχουν πολλά πιστεύω και πρακτικές από κοινού με την θρησκεία ή το κόμμα από το οποίο αποσχίστηκαν αλλά διαφοροποιούνται ως προς κάποιες περιορισμένες δογματικές θέσεις. Σε αντιδιαστολή, το θρήσκευμα (στην αγγλική denomination) αποτελεί μια ευμεγέθη και καθιερωμένη θρησκευτική ομάδα. Στην πολιτική, ένα μαζικό κόμμα τυπικά δείχνει ανοχή σε ποικίλες απόψεις και ερμηνείες, θεωρώντας απαραίτητο μόνο έναν περιορισμένο αριθμό βασικών αρχών ως όρο για να είναι κάποιος μέλος του.
Είναι μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης η προσπάθεια για ατομική βελτίωση και εξέλιξη. Είτε από ματαιοδοξία είτε από γνήσιο ενδιαφέρον για την προσωπικότητά μας, δαπανούμε αρκετές ώρες ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε τα στάνταρ που έχουμε θέσει οι ίδιοι για τον εαυτό μας. 
Από προσπάθειες σωματικής βελτίωσης με ατελείωτες ώρες εκγύμνασης μέχρι πολλές ώρες σε γκρουπ, σε καναπέδες ψυχοθεραπευτών, σε μικροκοινότητες για το άνοιγμα του μυαλού και των οριζόντων. Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον Κιθ Ρανιέρ.
Το ερώτημα που θέτει όμως ο ιδρυτής και αρχηγός της «ομάδας αυτοβελτίωσης», (για άλλους επικίνδυνη σέχτα), Nxivm (σ.σ. προφέρεται Νέξιουμ), στη σελίδα της, δίνει μία πρώτη γεύση σε κάποιον που θέλει να ξύσει κάτω από την επιφάνεια. «Οι άνθρωποι μπορούν να είναι ευγενείς. Το ερώτημα είναι: Θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, κάνοντας ό,τι είναι αναγκαίο για να γίνει αυτό πραγματικότητα;».
Πριν από 20 χρόνια ο Ρανιέρ αφού απέτυχε σαν επιχειρηματίας μιας και κατηγορήθηκε για εξαπάτηση μέσω επιχείρησης πυραμίδας, δημιούργησε την κλειστή ομάδα με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξαλείψουν κάθε αρνητική σκέψη από την καθημερινότητά τους, να βελτιωθούν και να αγγίξουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Μέχρι στιγμής η Nxivm έχει αγγίξει το μάξιμουμ των χρηματοδοτών της (με επιφανείς επιχειρηματίες και καλλιτέχνες ανάμεσα τους) και των καταγγελιών για βάρβαρες πρακτικές, σεξουαλικές κακοποιήσεις και ψυχολογική βία.

Είναι μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης η προσπάθεια για ατομική βελτίωση και εξέλιξη. Είτε από ματαιοδοξία είτε από γνήσιο ενδιαφέρον για την προσωπικότητά μας, δαπανούμε αρκετές ώρες ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε τα στάνταρ που έχουμε θέσει οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Από προσπάθειες σωματικής βελτίωσης με ατελείωτες ώρες εκγύμνασης μέχρι πολλές ώρες σε γκρουπ, σε καναπέδες ψυχοθεραπευτών, σε μικροκοινότητες για το άνοιγμα του μυαλού και των οριζόντων. Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον Κιθ Ρανιέρ.
Το ερώτημα που θέτει όμως ο ιδρυτής και αρχηγός της «ομάδας αυτοβελτίωσης», (για άλλους επικίνδυνη σέχτα), Nxivm (σ.σ. προφέρεται Νέξιουμ), στη σελίδα της, δίνει μία πρώτη γεύση σε κάποιον που θέλει να ξύσει κάτω από την επιφάνεια. «Οι άνθρωποι μπορούν να είναι ευγενείς. Το ερώτημα είναι: Θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, κάνοντας ό,τι είναι αναγκαίο για να γίνει αυτό πραγματικότητα;».
Πριν από 20 χρόνια ο Ρανιέρ αφού απέτυχε σαν επιχειρηματίας μιας και κατηγορήθηκε για εξαπάτηση μέσω επιχείρησης πυραμίδας, δημιούργησε την κλειστή ομάδα με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξαλείψουν κάθε αρνητική σκέψη από την καθημερινότητά τους, να βελτιωθούν και να αγγίξουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Μέχρι στιγμής η Nxivm έχει αγγίξει το μάξιμουμ των χρηματοδοτών της (με επιφανείς επιχειρηματίες και καλλιτέχνες ανάμεσα τους) και των καταγγελιών για βάρβαρες πρακτικές, σεξουαλικές κακοποιήσεις και ψυχολογική βία.
Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και οι βρώμικες εγγυήσεις

Ένα μεγάλο ρεπορτάζ των New York Times άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μίας πολύ περίεργης και σκοτεινής ιστορίας με τις παραφυάδες του να ακουμπούν και το Χόλιγουντ.
Τον περασμένο Μάρτιο στο Όλμπανι των ΗΠΑ, 5 γυναίκες μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι ώστε να μπουν σε μία γυναικεία αδελφότητα της οποίας οι ιθύνοντες ισχυρίζονταν πως θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες να δυναμώσουν τους χαρακτήρες τους. Η Σάρα Έντμοντσον, μία από τις γυναίκες που πέρασε χρόνια από τη ζωή της στην σέχτα και εν τέλει κατάφερε να ξεφύγει μίλησε για τα πράγματα που βίωνε στις μυστική κοινότητα.
Στρατολογητής ήταν μία γυναίκα στην οποία αναφερόντουσαν όλες ως «Αφέντρα». Εκτός από τα ψέματα που τους ανέφερε όσον αφορά τους πραγματικούς σκοπούς της αδελφότητας που είχε ως ομπρέλα τη Nxivm, τους ζήτησε ως εγγύηση σε καθεμιά τους και κάτι διαφορετικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους σε περίπτωση που δημοσιοποιούσαν τα μυστικά της ομάδας. Σε άλλες ζητήθηκαν γυμνές φωτογραφίες, σε άλλες ηχογραφημένα μηνύματα υβρεολόγιου. Η Έντμοντσον έγραψε ένα γράμμα το οποίο περιείχε λεπτομέρειες για ανθρώπους με τους οποίους είχε κόντρα και στο οποίο η ίδια τους κατηγορούσε για διάφορα πράγματα. Αυτό που θα συναντούσε στο σπίτι δεν πέρναγε από το μυαλό της…
Το μαρτυρικό μαρκάρισμα και οι σκλάβες του έρωτα

Η συμφωνία για την είσοδο στην μυστική ομάδα DOS, την αδελφότητα υπό την ομπρέλα της Nxivm, ήταν πως οι γυναίκες έπρεπε να κάνουν ένα μικρό τατουάζ που θα σήμανε την συμμετοχή τους μετά την τελετή μύησής τους. Αυτό που η Έντμοντσον δεν ήξερε ήταν πως το «μικρό τατουάζ» ήταν το μαρκάρισμα με ένα εργαλείο καυτηριασμού, πάνω από την περιοχή των γεννητικών της οργάνων, με ένα σύμβολο το οποίο ήταν τα αρχικά του Ρανιέ!
Το συγκεκριμένο βασανιστήριο όμως είχε και μία άλλη ακόμα πιο βρώμικη σημασία. Με αυτό τον τρόπο ο ηγέτης της σέχτας θα ξεχώριζε της σκλάβες του σεξ. Αυτά κατήγγειλε στην Sun το πρώην μέλος της ομάδας και φωτογράφος της, Φρανκ Παρλάτο. Ο Παρλάτο ανέφερε πως οι γυναίκες εκβιάζονταν με τις εγγυήσεις που είχαν, οικειοθελώς, παραδώσει και πως είχαν υποστεί πλήρη πλύση εγκεφάλου, «όπως άλλωστε όλοι όσοι συμμετείχαμε»..
«Η ομάδα ισχυριζόταν πως οι βασικές της αξίες ήταν ο ανθρωπισμός και η αυτοβελτίωση. Είχε όμως μία πολύ σκοτεινή πλευρά». Η DOS ήταν μία ομάδα με ιεραρχία όπου ό αφέντης και οι σκλάβες είχαν σχέσεις απόλυτης υποταγής στις προσταγές του. Μάλιστα για να φτάσουν στα στάνταρ αρεσκείας του Ρανιέ, οι γυναίκες από 25 έως 40 ετών, υπόκεινται σε βασανιστήρια που περιλάμβαναν το κάψιμο με το πυρακτωμένο σίδερο, ενώ απαγορευόταν να τρώνε πάνω από 800 θερμίδες τη μέρα ώστε να κρατούν κάποια στάνταρ σωματικά για να «έλκουν ερωτικά τον Αφέντη».
Οι απολήξεις της σέχτας και η χρυσόσκονη του Χόλιγουντ
Το νούμερο 2 στην ιεραρχία της Nxivm είναι η ηθοποιός, γνωστή για την συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά στις ΗΠΑ, «Smallville», Άλισον Μακ μέσω της οποίας απέκτησε μία φήμη. Η 35χρονη ηθοποιός πλέον εργάζεται ως σκηνοθέτης και παραγωγός ενώ οι σχέσεις της με τον Ρανιέ είναι εξαιρετικά στενές μιας και έχουν δημιουργήσει μαζί μία σειρά μαθημάτων βελτίωσης για ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

Η Άλισον Μάκ και ο Ρανιέ
Όπως αποκάλυψε ο Παρλάτο στο προσωπικό του σάιτ, Frank Report και μετέδωσε και η New York Times και η Sun, η Μακ μπορεί να χαρακτηριστεί ταυτόχρονα και θύμα αλλά και δράστης. «Θύμα γιατί έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον Ρανιέ και έχει γίνει κυριολεκτικά σκλάβα του, αλλά και δράστης γιατί αυτή φέρεται να στρατολογεί σεξουαλικούς συντρόφους για τον Αφέντη και φροντίζει εκείνες να υπόκεινται σε βασανιστήρια αλλά και να είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο για τον Αρχηγό».
Η πρώην σταρ της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ’80, «Δυναστεία», Κάθριν Όξενμπεργκ καταγγέλλει και αυτή σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της. Πάνω από 16.000 άτομα έχουν πληρώσει για να διδαχτούν τη «συνταγή» της επιτυχίας της ομάδας Nxivm και του Ρανιέ. Μεταξύ αυτών ήταν μέλος το 2011 και η γνωστή ηθοποιός η οποία πήγε με την κόρη της Ιντια. Η Οξενμπεργκ ωστόσο όπως κατήγγειλε αργότερα σε ξένα ΜΜΕ σταμάτησε να πηγαίνει στις συναντήσεις γιατί της φάνηκαν «αλλόκοτες», η Ιντια όμως ενθουσιάστηκε και το 2016 μετακόμισε στην έδρα της Nxivm, στο Ολμπανι.

O «γκουρού ανθρωπιστής» Ρανιέ
Η ηθοποιός έκανε αποκαλύψεις που σοκάρουν. Η κόρη της έχει διακόψει την επικοινωνία μαζί της (τακτική που επιβάλλεται από την ομάδα), ενώ όταν μετά από καιρό τους επισκέφτηκε η Οξενμπεργκ περιέγραψε την Ίντια ως «υποσιτισμένη», ενώ η ίδια της είπε πως έπεφταν τα μαλλιά της και πως η περίοδος της είχε κοπεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Από τότε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.
Οι τεχνικές της σέχτας
Το καναδικό Vice έκανε μία συνέντευξη στην ηθοποιό που έδωσε τις πληροφορίες για την σέχτα, την Σάρα Έντμοντσον ενώ για να κατανοήσει σε μεγαλύτερο βάθος τις πρακτικές της σέχτας μίλησε με δύο ειδικούς οι οποίοι ανέλυσαν σε ένα βαθμό τα πρότυπα συμπεριφοράς και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνταν.
Τακτικές οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζονταν ως κάτι που θα εξέτινε τα όρια των δυνατοτήτων στην πραγματικότητα ήταν ένα μείγμα ψυχολογικού στρες, με εξαντλητικά τμήματα τα οποία διαρκούσαν ώρες και θα μπορούσαν απλά οι συμμετέχοντες να κοιτάνε ο ένας στα μάτια τον άλλο.
Το επικίνδυνο ωστόσο της υπόθεσης, σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι πως οι τακτικές αυτές είχαν μία λογική «καρότου και μαστίγιου». Μόλις οι «προπονητές» έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν κάθε φορά που κάποιος ξέφευγε από την «γραμμή» ασκώντας του ψυχολογική πίεση μέσω των μύχιων φόβων που μόλις είχαν εκμυστηρευτεί και εμπιστευτεί σε έναν τρίτο για την «προσωπική τους βελτίωση».
.
Η Έντμοτσον μαζί με άλλες πρώην συμμετέχουσες, σκλάβες είναι πλέον στα δικαστήρια με τον Ρανιέ καθώς εκτός από τις βρώμικες αποκαλύψεις έκανε τα φώτα της δημοσιότητας και της δικαιοσύνης να σκαλίσουν λίγο βαθύτερα.
Απ’ έξω η ιδεολογία της σέχτας φαίνεται ως πολιτικά ουδέτερη αλλά κοιτώντας πίσω από τις κουρτίνες θα δει μία λογική των «λίγων, ενάρετων, όμορφων, υγιών και ευκατάστατων» να βασιλεύει. Άλλωστε η ίδια η Nxivm παραδέχεται πως επιθυμεί την συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια της ώστε να τον χρησιμοποιήσει… ηθικά και με λογική.
.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.