θ

Translate

20 Νοεμβρίου 2017

Σε μαύρα χάλια οι ΗΠΑ: Ανταρσία στο Πεντάγωνο – «Δεν θα εφαρμόσουμε τα πυρηνικά σχέδια ακόμα και αν μας το ζητήσει ο Ν.Τραμπ»

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο διοικητής της STRATCOM για αυτό που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ ανάμεσα στο αμερικανικό «βαθύ κράτος» που ελέγχει το Πεντάγωνο και τον Αμερικανό πρόεδρο .
Το παρασκήνιο της δήλωσης του ανωτάτου αξιωματικού έχει τεράστιες προεκτάσεις για το τι μέλει γενέσθαι ακόμη και  για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο …
μιλώντας ακόμα και για «διαδόχους του».
.
Ο διοικητής  της  πυρηνικής Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε  ότι δεν θα εκτελέσει οποιαδήποτε  εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ,  ή «οποιουδήποτε από τους διαδόχους του» για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, εάν αυτή η διαταγή είναι παράνομη», αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα .
Όταν εννοούμε παράνομη επίθεση …προφανώς εννοούμε «επίθεση» χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ βάσει συντάγματος . Γιατί όμως φοβούνται οι στρατηγοί των ΗΠΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Ο αρχηγός της αμερικανικής  Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος  Hyper John Hyten δήλωσε κατά την διάρκεια   Φόρουμ για την διεθνή ασφάλεια του Halifax,  ότι ο ίδιος και ο Τραμπ είχαν μια ενδελεχή συζήτηση για ένα τέτοιο σενάριο και ότι ο ίδιος του τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια παράνομη επίθεση .

Ο διοικητής  της  πυρηνικής Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε  ότι δεν θα εκτελέσει οποιαδήποτε  εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ,  ή «οποιουδήποτε από τους διαδόχους του» για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, εάν αυτή η διαταγή είναι παράνομη», αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα .

«Αν είναι παράνομο, μαντέψτε τι πρόκειται να συμβεί. Θα πω, Κύριε Πρόεδρε, αυτό είναι παράνομο.  Και μαντέψτε τι πρόκειται να κάνει; Θα πει, «τι θα ήταν νόμιμο;», δήλωσε ο Hyten.
«Και θα βρούμε επιλογές με ένα συνδυασμό δυνατοτήτων για να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο πρόεδρος Τραμπ», κατέληξε ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός.
Σε περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει να ξεκινήσει πυρηνική επίθεση, ο Αμερικανός πτέραρχος «θα του παράσχει επιλογές επίθεσης που θα είναι νόμιμες», τονίζει το δημοσίευμα .
Μια  τέτοια περίπτωση θα λάβει χώρα σίγουρα εφόσον οι ΗΠΑ δεχθούν πρώτες πλήγμα από την Β.Κορέα , ενώ το Κογκρέσο θα αναγκαστεί να λάβει αμέσως την απόφαση για πυρηνική επίθεση λόγω του πυρηνικού οπλοστασίου του Βορειοκορεάτη δικτάτορα.
Οι δηλώσεις αποτελούν απόρροια της πυρηνικής απειλής  από τη Βόρεια Κορέα, η οποία  παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα ενώ η κριτική εστιάζεται στην  ιδιοσυγκρασία του Αμερικανού προέδρου .
Τα tweets του Τραμπ που έχουν στόχο την Πιονγκγιάνγκ έχουν προκαλέσει ανησυχίες κατά κύριο λόγο μεταξύ των μελών του Κογκρέσου ότι μπορεί να ενθαρρύνουν σε έναν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα ο οποίος θα είχε τεράστιες συνέπειες για  ολόκληρο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια κατάθεσης  ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αμερικανός  στρατηγός ε.α.  Robert Kehler ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της στρατηγικής διοίκησης από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013 δήλωσε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τις κείμενες νομικές διατάξεις και όχι τις παράνομες.
«Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ηλίθιοι, όχι… δεν είμαστε ανόητοι άνθρωποι, σκεφτόμαστε πολύ αυτά τα πράγματα. Όταν έχουμε  αυτή την ευθύνη, το σκεπτόμαστε δύο και τρεις φορές», είπε ο ίδιος.
Και ο ίδιος τόνισε ότι δεν επρόκειτο να υπακούσει σε παράνομες διαταγές.
Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι ίσως πολύ κοντά σε μια πυρηνική επίθεση κατά της Β.Κορέας, ενώ  στην συνέχεια σειρά θα έχει το Ιράν , θέτοντας λόγω της συμμαχίας του με την Μόσχα και το Πεκίνο,  τον πλανήτη σε μια δίνη ενός Τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.