θ

Translate

20 Νοεμβρίου 2017

Τρόμος στο ΝΑΤΟ – Το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Πρίγκιπας Βλαντιμίρ» στους ωκεανούς «φορτωμένο» με 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava

Τρόμος στο ΝΑΤΟ από την « ελεύθερη κυκλοφορία» του ρωσικού υποβρυχίου γίγαντα των ωκεανών μήκους 175 μέτρων με το όνομα «Πρίγκιπας Βλαντιμίρ».
Το υποβρύχιο που διαθέτει εκτόπισμα  15 χιλιάδων τόνων ,  ταχύτητα  30 κόμβων, είναι «φορτωμένο» με 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava , ενώ κουβαλάει ένα «βαρύ» για την ρωσική ιστορία   όνομα, που αποτυπώνεται ανάγλυφα  κάτω από τη σημαία του Αγίου Ανδρέα (ρωσικό ναυτικό) .

Στα ναυπηγεία του  Severodvinsk εξήλθε το  νέο στρατηγικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσεως Borei το οποίο έγινε το τέταρτο της σειράς του  Project 955 Borey και το πρώτο εκσυγχρονισμένο  της σειράς Borey-A.
.
Το υποβρύχιο σε λίγες ημέρες εντάσσεται επίσημα στην δύναμη του  βόρειου στόλου .
Ο  «Πρίγκιπας Βλαντιμίρ» σχεδιάστηκε από το  Γραφείο Σχεδιασμού Ναυτικής Μηχανικής «Rubin» και ανήκει στην τέταρτη γενιά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας είναι σχετικά «αθόρυβα» , διαθέτοντας  συστήματα πρόωσης με εκτόξευση νερού.
Επιπλέον, τα σκάφη τέταρτης γενιάς χρησιμοποιούν επιχρίσματα απορρόφησης ήχου νέου τύπου καθώς και άλλες τεχνικές λύσεις. Το συγκεκριμένο μπορεί να φτάσει σε βάθος 400 μέτρων αποτελώντας «εφιάλτη» για κάθε νατοϊκό πλοίο ή αεροπλανοφόρο  .
Με άλλα λόγια, τα κύρια χαρακτηριστικά των υποβρυχίων  αυτής της γενιάς είναι ο χαμηλός θόρυβος , η υψηλή ταχύτητα και η ικανότητα αποτελεσματικής εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, αποτελώντας το «μακρύ χέρι» της Μόσχας στην αμερικανική ενδοχώρα .
Ο πλήρης κύκλος κατασκευής του συγκεκριμένου υποβρυχίου διήρκησε πέντε χρόνια . Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού,  ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορολέφ, δήλωσε ότι ο «Πρίγκιπας Βλαντιμίρ» θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρακτικό βήμα στον εξοπλισμό των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας.
Σήμερα, στον Βόρειο Στόλο, τα υποβρύχια κλάσεως  «Borey» είναι τα : «Dmitry Donskoy», «Alexander Nevsky» και το «Vladimir Monomakh».
Επιπλέον, κατασκευάζονται τέσσερα ακόμη πυρηνοκίνητα  υποβρύχια στα ναυπηγεία  Sevmash. Μιλάμε για το υποβρύχιο «Πρίγκιπα Ολέγκ», «Στρατηγός  Σουβορόφ», «Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ ‘» και «Πρίγκιπας Ποστάρσκι», τα οποία θα πέσουν στο νερό μέχρι το 2022.
Πολλοί Αμερικανοί κυβερνήτες  δεν έκρυψαν το γεγονός ότι είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με την ικανότητα των ρωσικών υποβρυχίων αυτής της κλάσης , τα οποία  αντιπροσωπεύουν έναν σοβαρό και ουσιαστικό κίνδυνο για το  Πολεμικό  Ναυτικό  των ΗΠΑ.
.
Το ρωσικό υποβρύχιο   αποτελεί την επιτομή της σχεδιαστικής καινοτομίας της αμυντικής βιομηχανίας . Το κύτος του σκάφους είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής αντι-μαγνητικό χάλυβα, για  να δύναται να καταδυθεί  σε βάθη άνω των 400 μέτρων.
Αυτό το όριο  καθιστά τα υποβρύχια αυτά  σχεδόν «αόρατα»  απέναντι σε όλα τα σύγχρονα ανθυποβρυχιακά όπλα.
Όπως λένε οι Ρώσοι σχεδιαστές, το υποβρύχια τους  είναι το πιο αθόρυβα υποβρύχια του κόσμου , ακόμη  και από τα σύγχρονα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσεως «Seawolf».
Το  νέο ρωσικό στρατηγικό υποβρύχιο , είναι σε θέση να επιχειρεί υποβρυχίως έχοντας τη δυνατότητα να εκτελέσει ένα πολύ ευρύ φάσμα θαλασσίων αποστολών, όντας εξοπλισμένο με τρομερά οπλικά συστήματα .
.
Στα ρωσικά υποβρύχια οι τορπιλοσωλήνες  τοποθετούνται για πρώτη φορά αντί για την «μύτη» του σκάφους , στο κεντρικό διαμέρισμα που εδρεύουν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, έτσι δημιουργήθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί  ένα νέο σύστημα σόναρ και μπροστά στην «μύτη» του υποβρυχίου.
Επίσης μονάδες συσκευές σόναρ  τοποθετήθηκαν γύρω από το κύριο σώμα του υποβρυχίου , επιτρέποντάς την αναγνώριση εχθρικών υποβρυχίων  και μονάδων επιφανείας σε απόσταση 250 χιλιομέτρων.
Είπαμε,  ο πόλεμος στην στρατόσφαιρα και στους ωκεανούς θα κρίνει πολλά στην αναμέτρησης Ρωσίας και ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.