θ

Translate

25 Σεπτεμβρίου 2017

Κόλαφος για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών: Έρχεται ακόμη πιο σκληρή λιτότητα και ορδές μεταναστών από την Ευρώπη – Τέλος στο αφήγημα Τσίπρα...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ....!!!

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα απ’ αυτό που προέκυψε από τις γερμανικές εκλογές. Το κόμμα την Άνγκελα Μέρκελ πέτυχε μία πύρρειο νίκη, οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σούλτς κατέρρευσαν, όπως και το κόμμα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό Die Linke, και αντιθέτως ενισχύθηκαν οι ακροδεξιοί AfD και οι Φιλελεύθεροι βάζοντας την Γερμανίδα καγκελάριο σε «καλούπια» ακόμη πιο σκληρής πολιτικής όσον αφορά
στην οικονομία και το προσφυγικό.
Μπορεί οι ακροδεξιοί του AfD να μην είναι στη νέα κυβέρνηση, καθώς όπως όλα δείχνουν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ θα συνεργαστεί με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους στο λεγόμενο συνασπισμό της «Τζαμάικα» (οι Σοσιαλδημοκράτες δήλωσαν πώς θα είναι αντιπολίτευση) αλλά μέσα στη Βουλή και με ισχυρό ποσοστό θα πιέζουν για ακόμη πιο σκληρή γραμμή σε θέματα που έχουν να κάνουν με πρόσφυγες και βεβαίως την οικονομία.
Μην ξεχνάμε πώς το AfD δημιουργήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση και βασική του γραμμή ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και η έξοδος της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και αργότερα μετεξελίχθηκε σε καθαρά κόμμα με ακροδεξιές απόψεις βάζοντας στο στόχαστρο τους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έφταναν στην Γερμανία. Τα όσα δε συνέβησαν στην Ευρώπη βοήθησαν στην εκτόξευση του όσον αφορά στα ποσοστά του.

Αλλά και το κόμμα των Φιλελευθέρων είναι που επίσης υποστηρίζει το Grexit, σε μία φάση που η ελληνική κυβέρνηση πίστευε στη στήριξη της Γερμανίας για να περάσει όσο πιο εύκολα μπορούσε τον κάβο της τρίτης αξιολόγησης και να φτάσει το καλοκαίρι του 2018 στην έξοδο από τα μνημόνια. Με τους Φιλελεύθερους στον κυβερνητικό σχηματισμό κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται δύσκολο.
Έχουμε δηλαδή δύο στοιχεία εξαιρετικής σημασίας σε βάρος της Ελλάδας. Το πρώτο είναι πώς θα επικρατήσουν σκληρές απόψεις στη Γερμανία, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο επίκεντρο και να απαιτείται από την κ. Μέρκελ να συνεχιστεί η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις που όλοι γνωρίζουμε και από την άλλη ξυπνούν εφιάλτες για νέες περιπέτειες, αφού θα υπάρξει απαίτηση των ισχυρών πια ακραίων κύκλων της Γερμανίας για επιστροφή χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας και επιβάρυνση της Ελλάδας.
Μέσα σε όλα αυτά παίζει και το όνομα του κ. Σόιμπλε που όλοι πιστεύανε στην Ελλάδα πώς ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του, καθώς εκφράζει τη σκληρή οικονομική γραμμή στο θέμα της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα της Ευρώπης. Οι Φιλελεύθεροι δηλαδή που θα βρίσκονται στην κυβερνητικό συνασπισμό και το AfD που θα είναι εκτός μπορεί να κρατήσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη θέση του.

Υπάρχει βεβαίως και το χειρότερο σενάριο, να αξιώσουν οι Φιλελεύθεροι με την πιο σκληρή και αυστηρή γραμμή έναντι της Ελλάδας την απομάκρυνση του κ. Σόιμπλε και να αναλάβουν αυτοί το υπουργείο Οικονομικών επαναφέροντας τον εφιάλτη της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το γεγονός δε, ότι μάλλον οδεύουμε προς τον λεγόμενο κυβερνητικό συνασπισμό «Τζαμάικα», δηλαδή τη συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πράσινων, σημαίνει ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την συγκρότηση της κυβέρνησης και τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος. Τούτο κρύβει τον κίνδυνο να καθυστερήσει δραματικά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αφού πρέπει όλες οι πλευρές να περιμένουν τις διεργασίες στο Βερολίνο.
Πιθανόν μία πρώτη γεύση της αγωνίας και των ανησυχιών για το νέο τοπίο στη Γερμανία θα δοθεί σήμερα με την έλευση του Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και στις συναντήσεις που θα έχει ο επικεφαλής του Eurogroup με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τώρα όσον αφορά στα ποσοστά στις γερμανικές εκλογές, πρώτη δύναμη, αλλά με μεγάλες απώλειες, αναδεικνύεται το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, με ποσοστό κοντά στο 32,8%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το SPD με 20,4%, ενώ το ακροδεξιό – ευρωσκεπτικιστικό AfD με ποσοστό 13,0% μπαίνει στη Βουλή ως τρίτη πολιτική δύναμη. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) έλαβαν ποσοστό, 10,6%, το αριστερό Die Linke 9,1% και οι Πράσινοι 8,9%.
Όσον αφορά τις έδρες, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών καταλαμβάνει με βάση τις εκτιμήσεις 238 έδρες, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα 148 έδρες, το ακοδεξιό κόμμα AfD 95 έδρες, οι Φιλελεύθεροι 78 έδρες, οι Πράσινοι 65 έδρες και το κόμμα της Αριστεράς 66 έδρες.
Πρόκειται δηλαδή για ένα αποτέλεσμα κόλαφο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήδη, οι πρώτες δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες ήταν επιφυλακτικές καθώς κανείς δεν περίμενε το ακροδεξιό κόμμα να ανέλθει στο ποσοστό του 13%.
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.