θ

Translate

24 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τη στιγμή που ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε συναντούσε τον Β.Πούτιν, o ISIS ξεκίνησε μεγάλη επίθεση και κατέλαβε την πόλη Μαράουι στη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες – Φλέγεται η πόλη (εικόνες)

Του Κώστα Κομποθέκρα
Τη στιγμή που ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ήταν στη Μόσχα για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν, σε μια επίσκεψη στην οποία θα υπογράφονταν εξοπλιστικές-οικονομικές-εμπορικές συμφωνίες, ο ISIS ξεκίνησε μεγάλη επίθεση στα νότια της χώρας, στη πόλη Marawi.
Η κατάσταση κρίνεται πολύ κρίσιμη καθώς έχουν υψωθεί σημαίες που μοιάζουν με του ISIS
σε πολλά τοπικά κτίρια ενώ έχουν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές και σημεία ελέγχου.
Ο στρατός ήδη κινείται προς την επαρχία Μιντανάο, όπου αναμένεται να λάβει χώρα μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης.
Ο ISIS επιχειρεί στις Φιλιππίνες με το όνομα «Maute» ή «Islamic State of Lanao»
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρ.Ντουτέρτε που έφτασε στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη, αναγκάστηκε να την διακόψει και να επιστρέψει στη Μανίλα.
Έτσι αναχωρεί από τη Μόσχα τη Τρίτη το βράδυ και όχι την Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά.
Ο Ρ.Ντουτέρτε κήρυξε όλο το νησί Mindanao σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Υπουργός Άμυνας, Lorenzana, ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται στρατεύματα στο Marawi.
Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ερνέστο Αμπέλα από την Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, είπε ότι η προσωπική συνάντηση μεταξύ Ντουτέρτε και Πούτιν που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Μαίου θα γίνει σήμερα μόλις επιστρέψει ο πρόεδρος από το Krasnodar.
Στις συγκρούσεις στις Φιλιππίνες μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 3 στρατιώτες και υπάρχουν 12 τραυματίες.
Μέρος η και ολόκληρη η πόλη(ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες)  Marawi  η οποία αριθμεί 200.000 κατοίκους είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.
Στις Φιλιππίνες από τη δεκαετία του 1990 έχει εγκατασταθεί η Αλ Κάιντα ενώ από το 2014 η τοπική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ ορκίστηκε πίστη στο ΙSIS.
Δείτε φωτογραφίες μέσα από την πόλη Μαράουι με τους τζιχαντιστές στους δρόμους της:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.