θ

Translate

23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Manchester

Πανικός στο Μάντσεστερ, έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena που άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.
Ανάμεσα στα ονόματα των αγνοουμένων ξεχωρίζει η έκκληση για πληροφορίες σχετικά με ένα μικρό κορίτσι με ξενικό όνομα αλλά ελληνικό επίθετο, την 8χρονη Saffie Rose Roussos.
Πάνω από 60 παιδιά
είναι xωρίς κηδεμόνες στο Holiday Inn!
Εκατοντάδες γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους, τα οποία χάθηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η έκρηξη στο Manchester Arena.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Holiday Inn, με συνεχείς αναρτήσεις τους στα social media, ενημερώνουν ότι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες παιδιά που έχουν χάσει τους συνοδούς τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το σπίτι τους.


«Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη στη συναυλία μου»
«Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη», έγραψε στο Twitter η Αριάνα Γκράντε. «Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο στεναχωρημένη. Δεν έχω λέξεις», έγραψε.
Να σημειωθεί πως η Αριάνα Γκράντε βρισκόταν στο Λονδίνο για προγραμματισμένες εμφανίσεις και πως για σήμερα, Τρίτη ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει στο Ο2 του Λονδίνου.
.
Το μακελειό σημειώθηκε μετά το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε και ενόσω η δημοφιλής καλλιτέχνιδα χαιρετούσε από σκηνής το κοινό της.
Τέιλορ Σουίφτ, Κέιτι Πέρι, Ντε Τζένερις προσεύχονται για τους τραυματίες
Τραγουδιστές που είναι γνωστοί στο νεανικό κοινό, όπως και η Αριάνα Γκράντε η οποία έδινε συναυλία της ώρα της έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ, ανέφεραν στο Twitter πως προσεύχονται για τα θύματα και πως οι σκέψεις τους είναι μαζί τους.
«Αυτή η ιστορία είναι στενάχωρη και τόσο λυπηρή» ανέφερε η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις, στέλνοντας την αγάπη της σε όσους βρίσκονταν εκεί.
«Στέλνω τις προσευχές μου στους ανθρώπους του Μάντσεστερ. Πραγματικά η καρδιά μου έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια για τις οικογένειες των χαμένων που υποφέρουν αυτή την στιγμή», έγραψε η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν.
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία
Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.
,
Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη:
Ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εμφανίζεται σε video λίγων δευτερολέπτων που έχει αναρτηθεί στο twitter και υποστηρίζει ότι η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς και τους 59 τραυματίες έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.
Το video είναι διάρκειας μόλις 16 δευτερολέπτων και η αυθεντικότητά του εξετάζεται. Πίσω του έχει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με μαντήλι.
Αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Ακμπάρ» λέει ο άνδρας και σηκώνει ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.